Norsk

Case study: Tony på 62 år fikk jobb som driftsleder for klekkeri

Det er ikke alltid lett å få seg ny jobb når du når en viss alder. For bedrifter er det heller ikke lett å finne personer med rett erfaring og tyngde. Innen havbruk og akvakultur er dette kanskje mer gjeldende enn i andre bransjer,  da vi har sett en enorm vekst de senere årene. Denne veksten gjør at det er enda vanskeligere enn tidligere å få tak i den rette kompetansen.

Nettopp denne utfordringen er det AquacultureTalent ønsker å adressere med vår unike forståelse av havbruk -og akvakulturnæringen. Vi har jobbet opp en spisskompetanse innen feltet og består av en rekke dyktige rekrutterere, som er her for å hjelpe deg som både kunde og kandidat. Det er ikke bare innen norsk havbruksnæring vi i AquacultureTalent sitter på stor kompetanse, men også internasjonalt.

Det er en kjensgjerning at personer som har nådd 60 år vil ha problemer med å få ny jobb, selv om dette er personer som sitter på lang erfaring og masse gjenværende arbeidsevne. Dessverre er det ikke alle arbeidsgivere som tør å ansette personer i denne alderen.

Med god kunnskap om næringen og sine kunder hjalp AquacultureTalent å rekruttere Tony på 62 år til en ledende stilling innen havbruk, og her er historien om det.

Kunden: Industrias Martec, S.A.

Industrias Martec er et relativt ungt selskap innenfor akvakultur, men har på sine 9 år klart å bli et av de største fiskeriene i Costa Rica. En av hovedsatsningene til selskapet er oppdrett av Spotted Rose Snapper i merder til havs.

Selskapet var på jakt etter en kandidat med lang erfaring innen akvakultur som kunne innta rollen som driftsleder for klekkeriet deres.

De ønsket seg en kandidat som hadde lang erfaring med klekkeri og gjennom sin jobb der kunne være med på å heve produksjonen av Spotted Rose Snapper til et kommersielt nivå.

Klekkeriet til Industrias Martec ligger i et vakre, men relativt fjerntliggende omgivelser ved Stillehavskysten, Guanacate i Costa Rica. Dermed var det viktig for dem å finne en kandidat som ikke var ukjent med å jobbe internasjonalt, gjerne ved avsidesliggende områder og ikke minst snakke flytende spansk.

Kandidaten: Den overraskende kandidaten på 62 år som fikk lederstilling

AquacultureTalent har lang erfaring med rekruttering av lederstillinger innen havbruk, og sitter derfor på en stor talentpool. Denne bruker de aktivt for å ansette de rette personene for deres kunder.

I AquacultureTalent sin store talentpool befant Tony på 62 år seg. En marinbiolog med lang erfaring innen oppdrett av fisk i Spania og flere andre land. Tony er en sprek 62 åring som følte han hadde mer å gi innenfor akvakulturnæringen. Derfor registrerte han seg hos AquacultureTalent.  

Kort om Tony:

“Jeg ble ferdig utdannet for mer enn 30 år siden og siden den gang har jeg jobbet med marin stamfisk, levende mat, larver og yngel på et industrielt plan. Gjennom mine over 30 år i bransjen har jeg vært med på en rivende utvikling innenfor det tekniske feltet og ikke minst den enorme veksten næringen har opplevd. “

Jeg ser at næringen fortsatt trenger en hel del utvikling på den tekniske fronten, men har den senere tiden interessert meg mer for produksjon og administrasjon av ansatte. Jeg har jobbet mye med de tre standard europeiske artene innenfor min sektor: brasme, sjøabbor og piggvar.

I tillegg har jeg jobbet med mer lokale arter som kveite, sommer-flyndre, svart prikket brasme og lyr. Jeg har stort sett bodd og jobbet i Spania hele mitt voksne liv og har nylig søkt om spansk statsborgerskap. I løpet av min karriere har jeg besøkt mange klekkerier verden rundt og hatt æren av å jobbe med produksjonsteam i flere av disse landene.”

Tony fikk stillingen som driftsleder for klekkeri gjennom AquacultureTalent

I dag er Tony ansvarlig for alle daglige operasjoner i klekkeriet til Industrias Martec. Der ser han også over og administrerer et team på mer en 30 medarbeidere. Han har en rekke ansvarsområder som stamfisk, levende fôr, oppdrett av larver og tilvenning av yngel. I tillegg til alt dette er han ansvarlig for transport-avdelingen og opplæringen av de ansatte.

Dette er en jobb Tony er veldig fornøyd med å besitte og i den anledning har vi stilt noen kjappe spørsmål om ansettelsesprosessen.

Hva var grunnen til at du valgte AquacultureTalent?

Grunnen til at jeg valgte akkurat AquaculureTalent er at de er spesialister innen akvakultur, og det er det få andre rekrutteringsselskap som er.

Hvordan hvordan opplevde du rekrutteringsprosessen?

Jeg er opplevde den som veldig positiv.

Hvorfor er det en fordel at AquacultureTalent er et nisje-byrå?

Det er en klar fordel at de kjenner til næringen og med det vet hvordan du kan lykkes.

Hvordan liker du den nye jobben din?

Jeg liker den nye jobben min veldig godt, og jeg håper at jeg kan bli her til jeg pensjoneres.

Ville du anbefalt AquacultureTalent til andre?

Ja, jeg ville enkelt anbefalt dem til andre. De er en seriøs og profesjonell aktør som jobber målrettet med å matche kandidater med jobbmuligheter.

Ville du benyttet AquacultureTalent igjen?

Ja, hvis jeg var nødt til å se etter ny jobb. Men jeg håper jeg slipper det! Sier Tony med et smil om munnen.

Kunne du listet opp tre grunner til at andre burde bruke AquacultureTalent?

  • Du vil få en profesjonell evaluering
  • Du vil bli fortalt sannheten om arbeidsgiveren
  • Hvis du er den rette kandidaten vil du få tett oppfølging gjennom hele utvelgelsen, inkludert kontrakt-forhandlinger og oppstart i jobben.
Categories
Norsk