havbruk_i_snø
Norsk

5 grunner til å bruke et nisje rekrutteringsbyrå til å finne de riktige kandidatene for din bedrift

De fleste rekrutterere er generalister, noe som betyr at selv om de representerer et bredt spekter av næringer, kan de mangle dybdekunnskap, riktige kontakter og industri-spesifikke ressurser for å kunne hjelpe deg på best mulig måte.

Vi i AquacultureTalent har spesialisert oss på rekruttering innen akvakultur, sjømat, havbruk og fiskeri. I dette innlegget vil du kunne lese om 5 viktige grunner til å jobbe sammen med et byrå som spesialiserer seg innen en nisje som dette.

Dette er fordelene med å velge et nisje rekrutteringsbyrå innen sjømat, fiskeri- og akvakultur-næringen:

1. Et nisje rekrutteringsbyrå med kunnskap om akvakulturnæringen

Når du kommer i kontakt med oss ​​på jakt etter å fylle en ledig stilling eller finne en ny jobb, forstår vi hva du snakker om. Akvakulturnæringen er en kompleks bransje, og denne kompleksiteten krever høy kunnskap om den. Ved å spesialisere oss på akvakultur, sjømat- og fiskeribransjen er vi i stand til å gi innblikk i dagens trender. I tillegg til å gi råd til både våre klienter og kandidater for å finne den beste løsningen for deres behov.

2. Tilgang på de beste kandidatene

Som et nisje rekrutteringsbyrå innen akvakultur har vi skapt verdens første talentpool skreddersydd for akvakulturnæringen. Dette gjør rekrutteringen mer effektiv, og gjør det enklere å finne de beste talentene i bransjen. Vi bistår både bedrifter, med å finne de rette kandidatene, og kandidater finne deres neste arbeidsplass.

mal for kravspesifikasjon

3. Forståelse for bedriftskulturen

Å ha dybdekunnskap om en spesifikk bransje. Hjelper oss få full forståelse for din bedrifts behov og bedriftskultur. Vi vet hva ulike roller innebærer, hva industrien krever og forstår hvilke kandidater som har de rette ferdighetene til stillingen.

Selv om en kandidat ser riktig ut på papiret er det ikke sikkert hun eller han nødvendigvis er en god match med deres bedriftskultur.

Ved å fokusere på én bransje skaper vi langvarige forhold til våre klienter. Det gjør at vi forstår bedriftskulturen og kan introdusere kandidatene som i tillegg til å ha de faglige ferdighetene, også har personligheten som vil passe best inn i bedriften.

Vi går i dybden på kandidatenes erfaring, emosjonelle intelligens og personlighet for å velge den som er best egnet for den enkelte stillingen.

4. Vi kan stille de rette spørsmålene i intervju

Å knytte til seg de riktige kandidatene er en av de største utfordringene i sjømat, fiskeri- og akvakulturnæringen. Ved å ha ekspertise innen feltet kan vi i intervju med kandidater grave dypere i erfaringen deres fra tidligere roller og identifisere eventuelle kunnskaps-avvik . Det gjør at vi enklere og raskere kan finne de virkelig gode kandidatene som er de rette for stillingen.

5. Vi kjenner aktørene i sjømat, fiskeri- og akvakulturnæringen

Vi vet hvem aktørene i bransjen er og har fokus på å bygge sterke relasjoner med både klienter og kandidater. Det gjør at vi til enhver tid er oppdaterte på forretnings- og karriereplaner. Noe som betyr at vi kan lede klienter til de beste kandidatene, og våre kandidater til de beste arbeidsgivere.

AquacultureTalent –et nisje rekrutteringsbyrå

Ved å utnytte bransjekunnskapen til et nisjefirma som AquacultureTalent. Vil du øke sannsynligheten for å finne de beste talentene i tide og i henhold til budsjett. Å finne en perfekt match er det vi brenner for. Det er ingenting som gjør oss mer fornøyde enn å vite at våre talenter bidrar til veksten i din bedrift og bransje.

Categories
Norsk